top of page

A föld elem ásványai

Föld elem ásványai:


A föld elem kiegyensúlyozottsága segít neutrálisan és tisztán gondolkodni, látni. Ilyenkor két lábbal állunk a földön, hiszünk az erőnkben a testünkben, nem kételkedünk a döntéseinkben, és abban, hogy mi miért történik. Nem ítélkezünk önmagunk és mások felett sem. Nem hatalmasodik el rajtunk a bizalmatlanság, aggódás. Szeretetteljesen gondoskodunk, tápláljuk magunkat és bízunk a folyamatokban, az isteni időzítésben.


A következő ásványok a föld elem egyensúlyát segítik megteremteni és megtartani. Minden évszakváltáskor, változáskor illetve nyárutó idején, vagy ha Föld és Fém elemű alkat vagy érdemes ezeket az ásványokat használni a mindennapjaid során.

Citrin:


Bizalom és hit - álmok megvalósítása - tiszta szándék és látás - életerő - stressz, félelem, szorongás csökkentése - derű - melegség - alsó daniten, napfonat csakra, lép, hasnyálmirigy, gyomor


Mivel az 5 elem tana szerint a föld elem színe a sárga, ezért a citrin elmaradhatatlan ásvány a föld elem számára. Erősen hat a gyomor, lép, hasnyálmirigy működésére, rezgése jótékony hat ezekre a szervekre, amik a föld elem szervei. Aktivizálja az alsó Dantian (az alsó energiaközpontunk területe) és a napfonat csakrát. Segít az álmokat, célokat a fizikai világba is megvalósítani. Segít átlakítani a bennünk levő stresszt életerővé, a bizalmatlanságot hitté, a sötétséget napfénnyé, a nehézségeket kihívásokká. Rezgése jókedvre derít, segít elhessegetni a negatív gondolatokat. Megtanít arra, hogy ne a tökéletességre törekedjünk, ne csak álmodozzunk, hanem cselekedjünk ítélkezés és elvárások nélkül. Csökkenti a zsigeri félelmeket, szorongást ami régóta rág minket.


Holdkő:


Bizalom - Yin - Intuíció - Védelem - Nőiség - Nyitottság, befogadás - elengedés - földelés - érzelmek kiegyensúlyozás - ciklus támogatása - női nemiszervek, lép, gyomor, agyalapi mirigy, vesék, belek, tüdő, torok, napfonat, harmadik szem, szakrális csakra, felső , alsó dantianA holdkő többféle színben is pompázhat, létezik belőle szivárványos irizáló, barack és csoki színű, fekete, gyöngyház fényű, turmalinnal egybeforrott, és még zöld is. Mindegyik erősen kapcsolódik a föld elem minőségeihez, főként a yin oldalához, illetve a fém elem yin oldalához. A nők kövének is tartják. Erősíti az önbizalmat, a női oldalhoz a yinhez való kapcsolódást. Védelmező, és segít tisztán látni, megerősíteni az intuicíónkat. Segít bátran megnyílni az új felé, kilépni a kényelmes komfortzónából, megmozdulni. Ugyanakkor támogatja az elengedést, passzivitást is. Jótékonyan hat az érzelmi kilengésekre, támogatja a női ciklus változásait, a termékenységet és a hormonrendszer működését.Füstkvarc:


Elengedés - földelés - tisztulás - stabilitás - biztonság - védelem - befelé fordulás - bölcsesség - izmok, csontok, gerinc, nemi szervek, vese, belek, gyomor, gyökércsakra, napfonat, korona csakra, alsó dantian - fájdalom- és gyulladáscsökkentés - nyugalom és egyensúlyBiztonságos teret tart, amikor életünkben változáson megyünk keresztül. Stabilitást nyújt az átmeneti időszakokban és hitet amikor elveszítjük a lábunk alatt a talajt. Segít elfogadni, hogy a változás csak egy átmeneti állapot és minden változás egy új tanítás, ami után többek leszünk és ami által előrébb jutunk. Segít az érzelmeink kiegyensúlyozását, ezzel egy neutrális, nyugalomban harmóniában teli belső egyensúlyt fenntartani. Erősíti a teljesség érzetét, segít visszatalálni a középpontunkba és megtartani az erőnket. Erősen földelő védelmező ásvány.


Sárga turmalin:


Erő - Belső bölcsesség - Tudás - Félelmek, szorongás elengedése - hit, bizalom megteremtése - Belső mesterrel való kapcsolódás - Chi, energia fokozása, mozgatása - Stressz átalakítása életerővé - gyomor, lép, hasnyálmirigy, belek, vese, alsó dantien - yang


A sárga turmalin segít kapcsolódni a mélyen rejtöző arany bölcsességeddel, a Yi szellemével az arany főnixxel. Igazi belső alkimísta ásvány, mely megmutatja a benned rejlő tudást, bölcsességet, kincseket. Segíti a fókuszt oda helyezni, ahova valóban szükséges. Beindítja a csi áramlását, ezzel a test öngyógyító folyamatait. Erősen tisztítja a napfonat csakrát, átalakítja a félelmet bizalommá és hitté, a stresszt életerővé, a kételkedést és ítélkezést elfogadássá, együttérzéssé és nyugalommá.


További föld elemes ásványok, amelyekkel érdemes kapcsolódni:

Jáspis, Ametrin, Tigrisszem, turmalin, Sárga opál, Arany topáz, achát, gránát, borostyán, rutilkvarc


Hogyan használjuk ezeket az ásványokat?


  • Viseld őket ékszerként minden nap, vagy marokkő formájában a zsebedben, táskádban, íróasztalodon

  • Meditációkor helyezd őket a köldöködre vagy az öledbe

  • Masszírozd velük növényi olajokkal kombinálva az egész hasad területét az óra mutató járásával megegyező irányba a köldöködtől kifelé haladva, majd ugyanígy kintről befelé a köldökig haladva az óra mutató járásával ellenkező irányba

15 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

A FA ELEM

VÍZ ELEM

Comments


bottom of page