top of page

Karneol és a tűz elem


A karneol neve a latin eredetű cerasus szóból ered, melynek jelentése cseresznye. Ez később alakult át carneolummá, mely hússzínű drágakövet jelent. Már az ókori ékszerek készítésénél is előszeretettel használták gyönyörű vörösen, narancsosan izzó színe miatt. A karneol tulajdonképpen egy magas hematit tartalmú kalcedon. A kovasav kristályosodásakor keletkezik, de magmás környezetben is képződik.

A karneol is a tűz elem ásványai közé tartozik. Szerintem a legtüzesebb mind közül. A Nap és Mars frekvenciájával rezonál, így egy yangot erősítő minősége van. Rezgése melegséget, vitalitást, életerőt ad. Jótékony hatással van a vérkeringésre, a vér tisztulására így a csí áramlását is támogatja.

Felébreszti az önbizalmat, bátorságot, szenvedélyt. Segíthet abban, hogy megtaláld lelked tüzét, azt ami a szíved megdobogtatja. Megtanít arra, hogy kiállj magadért és kitarts az álmaid mellett, motiváltan, energiával telten és azt meg is valósítsd.

A karneol erősíti a szívet, és csakúgy mint a rubin melgséget visz az alsó szervekbe, mint a vesék, belek, nemiszervek.


Hogyan használd?


  • Viselj nyakláncot vagy karkötőt a bal csuklódon, ha vitalitást, bátorságot, derűt és erőt szeretnél a napjaidba vinni.

  • A vérkeringésed támogatására egy nagyobb marokkő segítségével masszírozd át a tested lentről felfelé haladva, ilyenkor használj melegítő hatású olajat, mint például szezámmag olaj.

  • Tehetsz mellé narancs és ylang-ylang esszenciális olajat, ha az érzékeidet is szeretnéd kényeztetni. (Narancsolaj használata után 12 órán át ne menj napfényre)

  • A vesék és a méh, petefészkek felmelegítéséhez szintén jó a karneollal kiegészített gyengéd olajos masszázs. Illetve az is hatásos, ha csak ráteszel két karneolt a vesékre, így pihenve amíg jól esik, vagy tegyél 2 karneolt a petefészkekre és lazíts.

Összeségében a karneolról elmondható, hogy egy intenzív energiaáramlást segítő ásvány, támogatja a gyökér, szakrális és napfonat csakrák működését. Rezgése jótékony hatással van a szívre, vérkeringésre, nemiszervekre, vesékre. Bátorságot, szenvedélyt, nyitottságot, derűt és kreativitást csempész a napunkba.


Én nagyon szeretem a karneolt például menstruáció idején/után használni, amikor extrán fáradt vagyok, és ingadozó a hangulatom. De olyankor is szívesen választom, amikor bátornak kell lennem, és ki kell állnom magamért.


A webshopon találsz csodaszép karneol talizmánokat, melyek támogatják a tűz elemmel való kapcsolódást!

3 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Rubin

Comentários


bottom of page