top of page

A FA ELEM

Az öt elem elmélete szerint a Fa az egyik alapvető elem, és a tavasz az az időszak, amikor ez az elem a legdominánsabb. A Fa elem az életenergiát, a növekedést és a fejlődést szimbolizálja. Ahogyan a fa kihajtja a rügyeit a tavasz kezdetén, úgy a bennünk is a Fa elem támogatja a belső növekedést, a rugalmasságot és az új kezdeteket. A Fa elem az epehólyag és a máj szervekhez kapcsolódik, amelyek az emésztést és a méregtelenítést szabályozzák a HKO szerint. A tavaszi energiák az ébredést, a megújulást és a friss kezdeteket hozzák el a napjainkba, ezért ez az időszak ideális az új tervek, célok és projektek elindítására. A természet újjászületését és az élet folyamatának megújulását látjuk a tavaszi évszakban, ami inspirációt adhat nekünk ahhoz, hogy saját életünkben is végre rálépjünk a változás útjára. A Fa elem és a tavasz energiája, arra ösztönöznek minket, hogy megvizsgáljuk és megerősítsük az életünkben azokat a területeket, amelyek a fejlődés és a növekedés szempontjából fontosak. Abban is támogat bennünket, hogy felismerjük a belső erőnket, motivációnkat, és alkalmazzuk azokat az új kezdetekben és céljaink elérésében. Fontos azonban az egyensúly megtartása és a túlzások elkerülése, hogy ne vezessenek kimerültséghez vagy egyensúlyhiányhoz.
A Fa elem tulajdonságai, ismérvei:


Évszak: Tavasz- március-május

Égtáj: Kelet

Bolygó: Jupiter

Szín: Zöld

Szervek: Máj, Epe

Testrész: köröm

Érzékszerv: szem

Érzék: látás

Íz: savanyú

Illat a természetben: avas, fás

Hang: SSSS

Támogató eleme: Víz elem

Kontrolláló eleme: Fém elem

Spirituállis irányító szellem: Hun a zöld sárkány

Ásványok: smaragd, krizopráz, jade, amazonit, garnierit, moha achát, peridot, malachit, zöld opál, verdelit

Pozitív érzelmek, erények, tulajdonságok: kedvesség, gyengédség, önzetlenség, nagyvonalúság, rugalmasság, motiváltság, újjászületés

Negatív érzelmek, tulajdonságok: düh, harag, ítélkezés, önzőség, irigység, merevség,céltalanság, elkeseredettségHa szeretnéd jobban megismerni a fa elemet, gyere és tarts velünk az április 6-ai Bambusz a szélben fa elemes workshopon! Még néhány szabad hely akad. :)


Kattints a lenti linkre a program részletes leírásához!

14 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

VÍZ ELEM

Comments


bottom of page