top of page

Rubin

Még bőven tart a tűz elemes évszak, egészen augusztus közepéig élvezhetjük hatását, így fontos figyelni az egyensúlyra, hogy ne aludjon ki a tűz, de ne is égjünk hamuvá. Ebben csodás segítő eszközök az ásványok.


Egy másik blog bejegyzésben összeszedtem nektek, hogy mely ásványok rezegnek együtt a tűz elemmel, ha kíváncsiak vagytok rá, itt elolvashatjátok.


Ezúttal szeretném nektek részletesebben bemutatni az egyik személyes kedvencemet, a rubint. A rubin számomra a tűz elem legfőbb yin energiájú ásványa. A gyönyörű bordótól az izzó vörösön át a pasztel rózsaszínig minden árnyalatban pompázhat. A drágakövek kategóriájába sorolható, ugyanis a világ legdrágább kövei között szerepel. A gyémànt után a legkeményebb drágakő a moh skálán. Vulkáni körülmények között képződik, így egyértelmű, hogy a tűz elem egyik legfőbb köve. Rezgése a szívre, véredényekre, vér mozgására hat. Így a szív csí-jét segíti szabadon áramolni, megnyitja a meridiánokat és rezgései segítik a mellkasban elraktározott negatív érzelmek, traumák, fájdalmak elengedését.

A szív negatív érzelmei a gyűlölet, utálat, csalódás, türelmetlenség és kapkodás. Ezeket az érzelmeket segíti kivezetni a testből illetve átalakítani őket pozitív érzelmekké, erényekké.


Ha például sok fájdalom ért, csalódás ami miatt gyűlöletet érzel, esetleg mellé haragot, utálatot, azt mind a mellkasod, szíved és a méhed fogja elraktározni.


A mellek rengeteg stresszt képesek magukba szívni a sok türelmetlenkedés és kapkodás közben.  A hónalj pedig szereti eltárolni a gyűlöletet, utálatot. A szív, mellek, véredények és a méh szoros kapcsolatban állnak egymással, így amikor valamelyiken dolgozunk, gyógyítjuk,  az mindre hatással lesz. A rubin finom frekvenciája támogatja ezeknek a területeknek a gyógyulását, így ha szeretnéd energetikailag is megtámogatni a folyamatot, bátran ajánlom a használatát. Finoman vezeti ki a túl sok hőt a mellkasból, ezáltal könnyítve a szív munkáját.


Ha a szívedet szeretnéd vele támogatni, akkor csak helyezz egy marokkövet a mellkasodra, vagy viselj rubinból készült nyakláncot, karkötőt, gyűrűt a bal kezeden.


Ha a gyűlöletet, utálatot, mélyen elraktározott traumákat szeretnéd elengedni, akkor mindkét hónod aljába tegyél egy -egy rubint, és pihenj így amíg jól esik.


A méhedet masszírozhatod rubinnal, mely levezeti a szíved hőjét az alhasadba. Ugyanis a medence és a nemiszervek területe nagyon hamar ki tud hűlni, mert messzebb vannak a szívtől és közel vannak a Hui yin azaz a halál kapuja ponthoz melyen keresztül az életenergiát elveszítjük. Ha kihül ez az alsó terület, akkor az energia áramlása és a vérkeringés lelassul és megjelennek a betegségek. Ezért fontos melegen tartani a medence területét. A rubin meleg szeretetet hozó yin tüzes energiája elhozza a melegséget a méhed terébe és rezgése támogatni fogja a szervek egészséges működését.


Általánosságban pedig elmondható róla, hogy megnyitja, tisztítja a szívcsakrát. Megtanít az elfogadásra, az élet iránti szenvedélyre és hálára. Felébreszti a bennünk rejlő kreativitást, segít kapcsolódni a lelkünk igazságával. Támogatja az érzelmeink kiegyensúlyozását, szexualitásunk és a testi örömök szabad megélését. Szóval brutálisan menő és erős rezgésű drágakőről van szó, tapasztalatból állítom. Ha tehetitek szerezzetek be belőle.3 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page