top of page
Szerző képeAlexandra Salamon

A fém elemről dióhéjban


A hagyományos kínai orvoslás szerint, amely a taoista filozófiára és az öt elem tanára épül, a fém elem a test egyik legfontosabb védelmező alapeleme. A testben és a természetben a fémhez kapcsolódó tulajdonságokat, minőségeket energiákat és funkciókat jelenti.


Yin fém olyan, mint a drágakövekkel fémekkel, ásványokkal teli barlang. A yang oldala olyan akár egy hosszú kard, éles pengével.


A fém elemhez tartoznak a tüdő és a vastagbél, valamint a bőr, a légutak és az immunrendszer. A fém elem alapvető tulajdonságai közé tartozik a hideg és a száraz jelleg, a rendezettség, tisztaság, a nagy lezárások időszaka.




A fém elem szimbolizálja a határok és a hatékonyság energiáit, valamint az intellektuális és spirituális aspektusokat. Felel a rendért, tisztaságért, elengedésért, inspirációért. Spirituális tanító szelleme Po a nagy fehér tigris. Po szellem támogatásával, kapcsolódunk a tiszta látásunkkal, bátorságunkkal, valódi erőnkkel. Színei a fehértől egészen a különböző fémekig, szürkéig terjed. Po szimbolizálja az élet első és utolsó lélegzetét, az életet és a halált, valaminek a születését és elmúlását. Megtanít arra, hogy értékeljük a kincseinket, azt ami van és el tudjuk engedni azt amire nincsen szükség megbecsülve az értünk tett szolgálatot. Megtölti mellkasunk tisztelettel önmagunk és határaink iránt, bátorságot ad ahhoz, hogy képesek legyünk a szenvedésből felébredni, és beindítani a változást az életünkbe. Elpusztít mindent, ami a fejlődés útjába áll, mint a hamis, éhes vágyakat, vakságot, és gyengeséget.



A fém elem további ismertetői:


Évszak: Ősz- szeptember közepe-december eleje

Égtáj: Nyugat

Bolygó: Vénusz

Szín: Fehér, szürke, ezüst

Szervek: Tüdő (jin), vastagbél (jang)

Testrész: bőr

Érzékszerv: orr

Érzék: szaglás

Íz: csípős

Illat a természetben: rothadt, fémes

Hang: Sszzz

Támogató eleme: Föld elem

Spirituállis irányító szellem: Pou a fehér tigris

Ásványok: holdkő, fekete holdkő, turmalin, labradorit, füstkvarc, sámánkvarc, szelenit, hegyikristály, topáz


Pozitív érzelmek, erények, tulajdonságok: bátorság, önbizalom, tisztaság, egyensúly, rendezettség, tisztelettudás, önfegyelem, igazságosság, önbecsülés, inspiráció, intuíció


Negatív érzelmek, tulajdonságok: szomorúság, melankólia, depresszió, kicsinyesség, önbizalomhiány, határtalanság, rendetlenség, halmozás, vágyakozás


23 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page